Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

SZEMA-blog

A SZEMA - Liberális Párt hivatalos blogoldala

Alapelveink

Utolsó kommentek

  • apanna: @Trompf: "Hogy őszintelegyek, számomra a legfőbb szempont, hogy a gyerekem az iskolában tanulhasson, és ne legyen kitéve tanulni nem akaró, drogos csőcselék zaklatásának az iskolában. " Akkor foglal... (2014.12.18. 23:03) Mi jöhet még?
  • Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Szarfaszó ballib majmokat kérdezném ? Melyikőtök tanított már betépett diákot ? Módszer hugyozás nélkül: Első lépés neki szólsz, hogy iskolában ne. Második lépés szülőnek szólsz, hogy ha Pistike... (2014.12.18. 22:04) Mi jöhet még?
  • Trompf: @Krumpli Bogart: Ha megengeded levonom helyetted is a tanulságot. Szóval.. Aki nem szeretné hogy a gyermeke iskolájában drogozzanak a diákok, bomlasztva az órákat, ellehetetlenítve a tanulást, an... (2014.12.18. 21:50) Mi jöhet még?
  • KUHULIN: @Krumpli Bogart: Lányodék iskolájába négerek járnak? Jó hely lehet! :D (2014.12.18. 20:59) Mi jöhet még?
  • Krumpli Bogart: @Trompf: Nekem is tele van a tököm a gyöpösagyú, műveletlen, szűk látókörű fajtáddal, mégis elviselem. Épp egy ilyen szentfasz mulya kislányát csinálták tele néger gyerekkel a lányomék iskolájában.... (2014.12.18. 20:23) Mi jöhet még?
  • Utolsó 20

SZEMA a facebookon

Címkék

(fülke)forradalom (1) 2012 (1) 2014 (2) 2014. (1) Alaptörvény (1) alaptörvény (2) alattvaló (1) alkotmányosság (5) alkotmányozás (1) állam (3) államfő (1) államfüggő (1) állami (2) államosítás (7) csalás (3) cslédek (1) demokrácia (2) diáktüntetések (1) diktátor (1) diktatúra (10) drog (1) egyetemi felvételi (1) egyház (1) egy lista (1) ellenzék (1) emberi méltóság (1) enni kell (1) erkölcstan (1) évértékelés (1) félelem (1) felsőoktatás (1) Fidesz (3) forradalom (1) fülkeforradalom (1) gyermekvédelem (1) hajléktalanok (1) hatalom (3) hatalombeteg (1) hatalommániás (1) hatalomváltás (1) Hoffmann Rózsa (1) IMF (1) iskola (3) jobboldal (2) jogalkotás (1) jogállam (6) jogállamiság (1) jogállom (1) jövő (1) jővő (1) Jó Állam (3) kalandorság (1) kalandor jobboldal (4) káosz (1) kegyelmesek (1) kegyosztás (1) keretszámok (1) kormányzás (1) Kósa (1) köznevelés (8) közoktatás (3) lenyúlás (1) listavezető (1) matematika (1) munkaidő (1) munkajog (1) mutyi (1) Nemzeti Pedagógus Kar (1) nyugdíj (1) oktatás (5) önkény (3) önkormányzatiság (4) Orbán (4) orbánizmus (1) Orbáni demokrácia (1) összefogás (2) pedagógus bér (1) pedofilia (1) pervenu (1) polgár (1) Putyin (1) rabság (1) reform (1) regisztráció (1) repül a nehéz kő (1) sajtó (1) salátatörvény (1) szabadság (2) szakképzés (1) szavazás (1) szegénység (1) szeretet (1) sztrájk (1) tanév (1) tankönyv (1) tanszabadság (1) tisztesség (1) többségi diktatura (1) Toldi és a hatalom (1) törvényesség (1) TTT (1) üzlet (1) választás (3) választási csalás (1) választások (9) választók (1) Váradi András (1) vasárnap (1) zárvatartás (1) zsarnok (1) zsarnokság (1) Címkefelhő

2013.11.02. 09:12 Idusz

A szivárvány színei

        A mai kormánnyal szemben állók nem juthattak igazi sikerélményhez október 23-án. Sőt! Nem lehetett kétsége senkinek afelől, hogy a baljós külsőségeket sem mellőző, állami megemlékezésnek álcázott pártrendezvényen hatalmas lesz a tömeg. Nem lehetett kétsége senkinek abban sem, hogy a vezér magával ragadja híveit. Mindez bejött. Csak a másik oldal maradt hoppon. Még csak fel sem csillant a remény azok előtt, akik mást szeretnének, mint amire akkor van jó esély, ha marad ez a hatalom. A Duna partján megjelentek többsége azt remélte, hogy legalább megkapja az összetartozás érzését. De nem kapott semmit. Mindenki azt gondolta, hogy meg van a közös irány. Arra nem sokan számíthattak, hogy a szónokok nem egymást, hanem a másik oldalt fogják erősíteni.

            Nem volt jó este a híradót néznie annak, aki nem a Hősök terén hallgatta a szónoklatokat. Nem a Békemenet, nem a miniszterelnök szavai voltak a sokkolóak, hanem az a gúnyos megjegyzés, amellyel a kormányszóvivő nyugtázta: „ennyit tud a baloldal”. Mert egyedül a szóvivő "terelte" egy akolba, fogta egy csokorba az ellentábort. Maga az ellentábor nem érezte fontosnak kihangsúlyozni, hogy a sokszínűség, az összes szín együtt adja az egységet, a szivárvány egységét, amelyben a különböző színek egyetlen hidat alkotnak, a remény hídját, amelyen átjutva hinni lehet abban, nem kell további huszonöt évig várni ahhoz, hogy a határon átlépők újra azt olvassák: Magyar Köztársaság.

            Csak ez a remény nem akar testet ölteni. A sokszínűség már adott. Lehet, hogy a politikusok tudják mit csinálnak. Nem lenne baj azonban az sem, ha azok is tudnák mit akarnak, akik ma úgy érzik, hogy cserben hagyták őket a politikusok. A mai hatalom ellentábora nehéz helyzetben van. Nehéz, szinte lehetetlen, hogy üzeneteiket eljuttassák azokhoz, akik érzik, értik, hogy valami nem stimmel, csak éppen arra nem találnak választ, hogy mi a lehetséges másik irány. A Műegyetem előtt megjelentek hírvivőként adhatták volna tovább százezreknek miért érdemes, miért szükséges eljönni 2014-ben a választásokra. Akik nagyon figyeltek a jelen lévők közül megjegyezhették: a golyóstoll fontos fegyver annak, aki tudja hová kell tenni az X jelet. Több eligazítást azonban senki nem kaphatott ennek felismeréséhez. Éppen ellenkezőleg, aki abban a tévedésben volt, hogy a mellette állókkal egy csapatba tartozik, hamar megtudhatta, jól fontolja meg kivel áll szóba, s rájöhetett arra is, nem lesz egyszerű használnia a csodafegyvert.

            Valójában az a kérdés, lehet-e tudni, hogy hová kell tenni X-et? Valójában az a kérdés, ki, s mikor fogja megmondani a változást akaróknak, hogy az üres négyzetek közül melyiket kell választani ahhoz, hogy ne vesszenek el a kormányváltást akaró szavazatok?

            Közismert, a politika úri huncutság. Míg azonban az ellenzéki politikus általában könnyű helyzetben van, bírál, ígér és szidja a másikat. Ma ennyi nem elég. Meg kell mutatni a helyes célpontot, és meg kell adni a változást akaróknak az összetartozás erejét. 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Szüdi János

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

http://szema.blog.hu/api/trackback/id/tr315610038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

kamill77 2013.11.02. 16:42:03

"aki abban a tévedésben volt, hogy a mellette állókkal egy csapatba tartozik, hamar megtudhatta"...

én így folytatnám, mi, a színpad előtt álló sokaság végre egyet akartunk mindannyian. akik odafönn álltak, azok közt akadt egy-kettő, akik valami egészen más, különutas megoldást, akár az "együtt" szó égisze alatt...

"mikor fogja megmondani a változást akaróknak, hogy az üres négyzetek közül melyiket kell választani "

óriási tévedésben vannak a politikai szereplők, ha ezt a hülyeséget terjesztik maguk között. éppen fordítva vagyon. arra illett volna figyelniük a politikai szereplőknek, mikor mondja meg a választó, hogy a politka szereplői merre mozduljanak. sem a műegyetemi rakparti közönség hangja, sem a direkt ezt a kérdést földobó közvéleménykutatási eredmény, sem az ellenzék potenciális pénzügyi támogatóinak véleménye NEM ELÉG AHHOZ, HOGY LEESSEN A TANTUSZ???!!!

"Meg kell mutatni a helyes célpontot..."

nem kell a választóknak megmutatni, ezen az evidencián a választók már régen túl vannak.