SZEMA-blog

A SZEMA - Liberális Párt hivatalos blogoldala

Alapelveink

Utolsó kommentek

  • István Szlis: Hát értem én a pedagógusok nagy része egyszerü pedagógus. Éstessékmondani milyen az bonyolutpedagógus? (2015.08.02. 19:30) A pedagógusok magányossága
  • KUHULIN: @$$$=$$$: Mit vársz egy kamu-pártól??? (2015.02.27. 14:08) Bohócországban élünk
  • nnnnnnnn: a 37485dik libsi picsogást olvashattuk. (2015.02.27. 13:35) Bohócországban élünk
  • Idusz: Népszavazással elfogadott törvénnyel igen. (2015.02.27. 08:40) A semmiségi törvény
  • maxval bircaman felelős szerkesztő: A feles döntéssel meghozott semmisség alapján nem helyezhető hatályon kívül kétharmados jogszabály. (2015.02.27. 07:07) A semmiségi törvény
  • Utolsó 20

SZEMA a facebookon

2013.10.29. 20:57 Ungár

Fordítsuk le a politikai üzeneteket, avagy hány út áll a demokratikus ellenzék előtt

A Fidesz választási rendszere demokratikus együttműködést igényel. Ez lehet koordinált indulás/ több lista/több listavezető és lehet mindenhol közös jelölt/ egy lista/ egy listavezető. Eddig senki nem bizonyította be, hogy az egy lista több szavazatot hoz, mint a több lista. Pszichológiai érveket hallunk, az embereket a teljes összefogás mozgósítja stb. Ugyanakkor a több lista melletti  fő érv sem bizonyított: hogy sok ember nem fog szavazni az egy listára, mert a listán lévő egyik vagy másik párt számára elfogadhatatlan.

Előre kell bocsájtanom, mint megrögzött liberális, hogy a választás lehetősége és a verseny mellett állok. Csak annyira szabad belemenni a Fidesz által kínált játszmába, amennyire minimálisan szükséges. De van más érvem is az egy lista ellen!  Újra és újra ott kötünk ki, hogy ki „a” listavezető, ki „az”, aki Orbánt le tudja győzni. Pedig ennek az oldalnak nem vezért, hanem konszenzust kellene keresnie. A vezérkeresés és a vezérállítás Orbán forgatókönyve!

A nagy zsivajban október 23-án elveszett Mesterházy első mondata. Nem szó szerint, de azt mondta, nincs még semmi sem kőbe vésve, lesz még együttműködés. Nyugi. Lakner Zoltánt hallgatva már világosabb az üzenete: ha Gyurcsány meg tud erősödni (értsd: 5% felett méri több közvélemény-kutató, több hónapig), akkor nyilván újra kell tárgyalni a megállapodásokat. Addig: nyugi.

Gyurcsány viselkedését nem minősítve, fordítsuk le, hogy ő mit üzent eddig.  Időrendben. 1. Ha nem vesztek be, egyedül indulok, de hajlandó leszek a visszalépésekről tárgyalni. 2. Nem elég, hogy bevesztek, egy listát akarok, vagy egyedül indulok, felszántom (a traktorommal) az országot, én úgyis bent leszek a Parlamentben.

És a mai üzenete: egy listát akarok, nem leszek rajta, mert nem akarjátok, de akkor Gordon, Attila, ti sem vezethetitek, keressünk magunk helyett egy negyedik embert.

Ha valami csoda folytán az MSZP és az E14-PM is úgy gondolná, hogy az egy lista a kedvezőbb, akkor sem vezért kellene keresni, hanem esélyest. Vagyis azt az embert, akit szinte mindenki ismer, nem csak a saját táborában népszerű, és főleg a legkisebb az ellenszenv-indexe. Vagyis, ha a sok nehézség ellenére a demokratikus ellenzék mindhárom mért pártja mégis az egy lista mellett dönt, akkor szerintem egy olyan megállapodást kell kötni, hogy az fogja a listát vezetni, akinek 90% feletti az ismertsége, az első két legnépszerűbb ellenzéki politikus egyike, és kettőjük közül az a nyertes, akit kevesebben utasítanak el.

A castingot pedig elkezdeni sem szabad! Hónapokig unta a nagyérdemű, hogy ki legyen a listavezető. Ezt nem szabad még egyszer felnyitni!

Összegezve, a demokratikus ellenzék előtt két út áll:

  1. Három lista lesz, E14, MSZP, DK, és január elején le kell újra ülni, és arról beszélni, hogy a DK-ások hol indulhatnak, illetve melyek azok a választókerületek, ahol mindenki indít jelöltet.  A kis pártok, Bokrosék, Fodorék és mi, SZEMÁ-sok, eldönthetjük, hogy melyik listát /listákat támogatjuk.
  2. Leülni mostanság, zárt ajtók mögött, és arról beszélni, hogy az egy listához milyen algoritmusokban kell megállapodni. Ebből csak az egyik a listavezető személye, a többi kérdés még ennél is nehezebb. Mert pártonként meg kellene állapítani, hogy hány ember kerülhet a listára, és milyen sorrendben. Persze nem megoldhatatlan a feladat, de eltökélt kooperációs szándékra, bizalomra, igazmondásra, türelemre és jóhiszeműségre lenne szükség. Nem zsarolásra, fenyegetésre, trükközésre, csőbe húzásra. És főleg, abba kell hagyni a sajtón keresztüli üzengetést.

65 komment · 1 trackback

Címkék: matematika választók listavezető egy lista több lista


A bejegyzés trackback címe:

https://szema.blog.hu/api/trackback/id/tr75605427

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.30. 12:13:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

graycivil 2013.10.30. 12:13:57

"...de akkor Gordon, Attila, ti sem vezethetitek, keressünk magunk helyett egy negyedik embert."

Bocs, de nem ezt mondta. Hanem azt, hogy mindenképpen egy minel-jelölt legyen. Vagy Mesterházy, vagy Bajnai, vagy egy más közös. Csak a korrektség kedvéért...

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2013.10.30. 12:56:07

"akkor sem vezért kellene keresni, hanem esélyest. Vagyis azt az embert, akit szinte mindenki ismer, nem csak a saját táborában népszerű, és főleg a legkisebb az ellenszenv-indexe."

1. Ha tetszik, ha nem a politikában szükség van vezérre, "arcra", akinek kellő karizmája és politikai érzéke van több különböző érdekcsoport együtt tartásához (pláne, ha ezek külön pártokként léteznek) + ahhoz, hogy választók határozott és megbízható (tehát kormányképes) embernek gondolják. Nagyon-nagyon ritka az olyan politikai helyzet, amikor a vezér nem szükséges a győzelemhez, és jelenleg nincs ilyen helyzet.

2. A magyar baloldal, tágabban véve a demokratikus ellenzék legnagyobb tragédiája, hogy egyetlen olyan politikust sem volt képes kinevelni (Gyurcsány kívülről jött, ezt ne feledjük) aki karizmában vagy határozottságban akár csak megközelítené Orbánt. Pedig az MSZP 2010 előtt és bizonyos értelemben még most is erős szervezettel, számos wannabe politikussal rendelkezett(zik). Hogy ezek közül nem találni minimum 2-3 olyan embert, akit legalább a saját tábor egységesen elismer és elfogad az döbbenet. Amíg így áll a helyzet nincs sok esély Orbán megdöntésére.

♔batyu♔ 2013.10.30. 13:00:06

"demokratikus ellenzék" Ezen mindig jót röhögök, hiszen a legtöbbjét "ismertem" már 89 előtt is. Na akkor kurvára nem voltak demokratikusak, sőt ki is akadtak volna, ha elvtárs helyett úrnak szólítod.

2006. október 2-án le is került a demokratikus álarcuk.

kamill77 2013.10.30. 13:04:45

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!:

szerintem meg az mszp nem olyan lesz, mint tíz elõtt, hanem olyan, mint 1990 után... 10 alatt!!

kamill77 2013.10.30. 13:10:00

Ha veget akar valaki vetni a sajtoban uzengetesnek, hajlandonak illene mutatkoznia arra, hogy resztv vegyen olyan beszelgetesen, amin Gy. is ott van. Akar a teveben, akar a radioban, akar valahol a varosban.

Ungar viselkedeset nem minositve forditsuk le, h o mit uzen: "El a kezekkel a listás helyemtõl."

nemigenértem 2013.10.30. 13:11:54

Én tudok egy harmadik utat.

Szépen elmennek kapálni.
Ezek a politikai zombik, már nem élő lehetőségek.
Még hörögnek és tudnak ártani. Alkotni már nem.
Látszik, hogy az egymás és Orbán gyalázásában kimerül a kommunikáció. Ez nem igazán vonzó jövőkép!

Kuncze, Fodor, Scmuk, Fletó, Bajnai, Mesterházy.......

Zombik.

Sexual Harassment Panda 2013.10.30. 13:13:03

"Előre kell bocsájtanom, mint megrögzött liberális.."
Akkor nincs is több kérdésem.
Rettenetes a diktatúra!
Szörnyű a rezsim!

barli 2013.10.30. 13:14:15

valszeg 1) lesz, csak nem hivatalosan.

mim 2013.10.30. 13:17:06

Gyurcsány az MSZP és az E14-PM - vagyis a szocik - agyrákja.
(Belőlük nő, táplálkozik, de ellenük dolgozik, nem tudják eltávolítani és idővel kicsinálja a betegeket)
Gyurcsány nélkül is gondban volnának persze.
Ez az egész nyilvánosság előtti vontatott egyezkedés teljesen átitatta a szövetségüket a bukás igéretével.
Egy szinfalak mögötti egyeztetés, majd kamerák előtti határozott kézfogás a megegyezés kihirdetésével sokkal bíztatóbb lett volna.
De mivel mind a saját kis tortaszeletével van elfoglalva az állítólagos közös cél ellenére ez az egész egy bohózattá vált.

kamill77 2013.10.30. 13:22:19

Egyebkent kedves Ungar! A kozvelemennyel szembeni allaspont az one... A kozvelemenykutatasok ugyanis azt igazoljak, hogy a kormanyt levaltani akarók vannak tobbsegben, s a kormanyt levaltani akarók kozt a biztos partvalasztoknak mar 75%-a(!!!!), mig a kormanyt valtani akaro tobbseg parttal nem rendelkezo reszenek is tobb, mint a fele! Van onnel ellenkezo allasponton, h tudniillik a kiszelesitett osszefogas mellett teszi le a voksat, Gyurcsannyal együtt! Az on sajat pozicioja a listan, mint ahogy sok mszp-s pozicioja, vmint Mesterhazy onjelolt egyszemelyes vezetoi pozicioja (amely egyszemelyes vezetest fent irtakban on nem helyesel) fontosabbnak tunik a kozakaratnal...ez ont ugyanugy felhaboritaná, mint engem, ha nem ajanlottak volna Onnek listas helyet, h cserebe a valosaggal szemben predikaljon.

♔batyu♔ 2013.10.30. 13:26:02

@Sexual Harassment Panda: Ja, ez a "megrögzött liberális" kb. akkora baromság mint a "más anyagból vagyunk gyúrva" régebben.

kamill77 2013.10.30. 13:31:13

"amennyire minimálisan szükséges"

Ez nagyon égõ! Minimalis erofeszitest tesznek Orban levaltasaert a maximalis helyett!! Ez kerem itt az igazan nagy tragedia!

barli 2013.10.30. 13:32:29

@kamill77: a közakarat az az, hogy a gyurcsány hagyja abba a politizálást..

kamill77 2013.10.30. 13:35:11

@barli:

baromsag. Felmeres van az ellenkezojerol.

A Mesterhazyek akarata ez csupan... S a 20%-os kormanyparte...

kamill77 2013.10.30. 13:39:08

@barli:

de hamarosan ott fognk tartani, h felszolitjak a köz-t, hagyja abba, h bmit akar... Mszp-s, egyuttes, pm-es,szolidaritasos, bokrosparti, es dk-s barataim egykent dobbenten fogadjak az mszp, bajnai es a pm sokfeleseggel szembemeno politikajat, azt, hogy az mszp nyilvanosan meghazudtolja oket. Ennek nagy ara lesz.

Sexual Harassment Panda 2013.10.30. 13:39:24

@♔batyu♔: természetesen csak vicceltem, senkit nem akartam +sérteni!
Csak már kezd túl sok lenni a politikából:)

barli 2013.10.30. 13:40:31

@kamill77: milyen felmérés? Nem tudom elképzelni, hogy az összes megkérdezettböl 10% felett kapjon a maradása

Sexual Harassment Panda 2013.10.30. 13:44:20

@nemigenértem: Nem értek 1-et.
Szerintem Gyurcsány tehetséges politikus!
Mint Orbán!
(nem vagyok fideszes)
Arról beszélek, hogy vezéregyéniség mindkettő.
A baloldal gondjai egycsapásra megoldható, szerződtetni kellene Orbánt!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.10.30. 13:46:27

a demokratikus ellenzén elnevezés az olyan mint a női pina.
semmi értelme
(idézet volt)

kamill77 2013.10.30. 13:47:12

@barli:
amirol reszletesen irtam, az a szeptemberi medianfelmeres, valamint az oktoberi, utobbirol mrg cs interjuk soran hallottam, tobbszor az elmult heten. Leirva meg nem lattam. A szeptemberi, kifejezetten Gy-rol szoloegyuttmukodessel kapcs. felmeres balosok kozt 66%folotti, partnelkuli biztos szavazok kozt is 50%folotti. Az oktoberi allitolag mar 75%-ot is meghaladta. A kormanyvaltast akarok tobbn vannak az orszagban. Cs sokaknak nincs partjuk.de az egesz kormvaltat akaro tobbsegen belul is gy.-t bevenni akarok vannak tobbsegben. Noha a dk onmagaban 5%korul kering egyelore. Maga az egyuttmukodes a kozvelemeny szerint vele egyutt illdomos.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.10.30. 13:54:09

Ebben a SZEMÁ-ban csak elvi szakemberek vannak? Egy sincs aki számolni is tud? Na jó, akkor levezetem, de csak egyszer mondom el.
Hány erdőt, parkot, folyópartot szabadított meg a fidesz a fáktól? Sokat. Mennyi tűzifát aprítanak abból a közmunkások? Rengeteget. Hány m3 tűzifába kerül 1 alapvetően jobboldali szavazat? 5-7 m3.
Röviden ennyi.
Ha 7 m3 lesz 1 szavazat, a fidesz nyer, baloskáim foghatnak össze is és vissza is. Ha 5 m3, meglesz a kétharmad is.

J.László 2013.10.30. 13:59:48

@FILTOL:
Ostobaság, így van.

Olyan, mint a népi demokratikus köztársaság.

Azok szoktak magától értetődő jelentésű szavakat pántlikázni, akik valami rosszban sántikálnak.

pedes75 2013.10.30. 14:01:11

"A kis pártok, Bokrosék, Fodorék és mi, SZEMÁ-sok, eldönthetjük, hogy melyik listát /listákat támogatjuk."

Micsoda elképesztően fontos kérdés, hogy pár tucat család kit támogat! Lelki szemeimmel látom az Ungár mögött tömött sorokban felvonuló szavazókat ...

gigabursch 2013.10.30. 14:18:18

@kamill77:
és azok 2/3-a jobbikos...

barli 2013.10.30. 14:23:45

@kamill77: azt is megkérdezték, hogy menjen-e vagy maradjon? A kérdés lényege gondolom az volt, hogy "bevegyék-e a GYF-et ha már ott van ahol és azt csinálja amit", és nem az én általam megkérdezendö "abbahagyja-e gyurcsány, vagy ne de ne fogjon össze, vagy ne, de fogjon össze".

Na ilyen kérdést még nem láttam, pedig várok rá :)

kamill77 2013.10.30. 14:25:44

@gigabursch:
Kiknek a 2/3-ada???
A Gyurcsanyt bevenni akaro kormanyvalto tobbseg, vagy a 29-os fidesz-kdnp szovetseg 2/3-a? :-))

kamill77 2013.10.30. 14:26:57

@kamill77:
jav. Elirtam: a 20%-os fidesz-kdnp szovetseg :-)))

barli 2013.10.30. 14:28:03

@kamill77: egyébként itt cseszitek/csesztétek el, hogy "balos kormányváltást" akartok megspékelve a ferivel.
simán "kormányváltást" kellett volna meghirdetni, a ferit meg úgy elküldeni, hogy sose jöjjön vissza. Hidd el, máshogy állnátok.

kamill77 2013.10.30. 14:29:36

Ezt most olvastam:

"Arról, hogy a lehetséges adakozók éppúgy hiányolják-e az ellenzéki összefogást, mint a potenciális szavazók, a HVG e heti számában olvashatnak.
Rajtunk múlik, mennyit fizetünk a kölcsönért"

Eszerint az osszefogasrol szolo oktoberi felmeres e masik kerdes megvalaszolasaval egyutt kerul nyilvanossagra...

Azert arra kivancsi lennek, h 23-a elotti 75%-os szeleskoru osszefogasparti kozvelemeny okt 24-ota nem nott-e tovabb.. Azt majd november vegen tudjuk meg...

kamill77 2013.10.30. 14:35:12

@barli:
a kerdesedre a valasz az, h partja tamogatasa emelkedo tendenciat mutat... Az irany folfele van...ez azt jelenti, hogy "csak igy tovabb!" -ezt uzenik Gynak az emberek. Szavazattal honoraljak. Mint ahigy szavazattal honoralnák a tobbi partot is, novekednenek ok is magukhoz kepest, ha ok is a kozvelemeny iranyvonalat valasztanak, s nem szembe menetelnenek azzal....

A gy-ellenes retorika lejaratodott... A fidesz 20%-ra csokkent ennek hangoztatasa mellett. Az mszp meg e bukott retorikat veszi at, amivel nem tud masodik fidessze valni. Fidesz ugyanis mar van egy!

kamill77 2013.10.30. 14:37:18

@barli:
ott cseszi el a baloldal h ugyanazt a baromsagot hajtogtja mint a fidesz. Igy duplan utik fejbe magukat.

Masfelol a valtas ne baloldali legyen, hanem bal-es jobboldali!!!

barli 2013.10.30. 14:51:10

@kamill77: nem kérdés gondolom, hogy gyf megosztó személyiség. Kérdés, hogy hol van a támogatottságának a maximuma, valamint hányan rohannak a fideszhez esetleg nem mennek el szavazni, ha azt látják, hogy gyf erősödik, vagy összeáll az mszpvel.
Az emelkedő tendencia az nem minden, ha az általános elutasítás nem változik, vagy nő

laci_52 2013.10.30. 15:01:49

Mi az, hogy demokratikus ellenzék?

Van nem demokratikus ellenzék is?

kamill77 2013.10.30. 15:01:51

@barli:

kevesebben rohannak a fideszhez vagy maradnak otthon, mint ahanyan elmennenek es az osszefogasra leszavaznanak, ha az teljeskoru lenne. Tiszta sor.

Sokkal tobben szavaznanak az mszpre es az egyuttre is ha bevennek gy-t. Egyszeruen azert, mert az ilyenfajta felallasban latjak a partnelkuli bizonytalan biztos szavazok is es a biztos szavazo balosok is a gyozelmet.

kamill77 2013.10.30. 15:03:12

@laci_52:
a jobbil pl kaziellenzeki es onmagat sem tartj demokratikusnak... Tehat van ilyen.

kamill77 2013.10.30. 15:03:46

@kamill77: jav. JobbiK kVazi ellenzek

Mária 2013.10.30. 15:05:04

És mindez kit érdekel, kedves posztoló?

Kivlov 2013.10.30. 15:07:16

melyik a demokratikus ellenzék?
a szobordöntögető? vagy a vérben forgó szemmel színpadon hisztiző? vagy a múzeumot elfoglaló?
:D :D :D :D :D

kamill77 2013.10.30. 15:07:21

@Mária:
a liberalis szavazo elolvassa Ungart eslevonja a kovetleztetest, h hov tendaljon... Bajnai-Mesterhazy szovetsegtol elfele...

kamill77 2013.10.30. 15:09:41

@Kivlov:
miert? Te szobrot allitanal orbaNnak??? :-))) vagy miert kifogasolod, h le lett dontve? :D

hörgesben orbanon nem igazan leet tultenni. O is szenvedelyesen szaggatja a hangszalait ha nagy tavolsagra vannak tole a szavazoi:-)))

Kivlov 2013.10.30. 15:11:29

@kamill77:
közelebb is vannak hozzá, mint a "demokratikus ellenzékhez"

:D :D :D

laci_52 2013.10.30. 15:14:49

@kamill77: Olyant jobbikostól még nem hallottam, hogy a Jobbik nem demokratikus.

Ha mások mondják róla ezt, az nem számít.

Egyébként is: hazánkban demokrácia van, tehát minden hivatalosan bejegyzett párt demokratikus, különben nem jegyezték volna be.

kamill77 2013.10.30. 15:15:20

@Kivlov:

gy-hoz kozelebb alltak a szavazok, mint orbanhoz. Hiszen nem a hosok tere szeleig ert a katonai szinpad... Nem lattam egy lelkes arcot vagy skandalast se orban beszeden... Ez furcsa...

kamill77 2013.10.30. 15:18:26

@laci_52:

sajatmaguk hatarolodtak el ettol a kifejezestol. Teny h most nem tudom, mindezt a neten hol keressem. Akkor eme kijeletesem tegyuk zarojelbe - forrasa bizonytalan)

kamill77 2013.10.30. 15:21:35

@kamill77:

tokmindegy h szerinted vagyserintem mi van. A kozvkut eredmeny ugysem "szerintem" kerdese. Hanem teny.

Kivlov 2013.10.30. 15:22:46

@kamill77:
:D
nem üvöltéssel kell lelkesedni.
tudod, szépen, lassan, ahogy ledvai tanította: "nem lesz gázár..." :D

laci_52 2013.10.30. 15:23:01

@kamill77: Bizonytalan forrásokat nem illik idézni.

Valamint nem illik rájuk hivatkozni...

Sexual Harassment Panda 2013.10.30. 15:26:00

@laci_52: Hogyne Lacikám!
Pihenj kicsit.
Tavaj a parlamentben nem is tudom melyik vadbarom a jobikból ezt mondta:"nem vagyunk demokraták"

kamill77 2013.10.30. 15:28:39

@Kivlov:
ahogy pinter tanitotta... Ket het alatt rendet rakunk...

Sexual Harassment Panda 2013.10.30. 15:29:48

vagy még az lehet, Lacikám, hogy Vona nem jobbikos.

kamill77 2013.10.30. 15:30:52

@laci_52:
emlekezetbol beszelni viszont illik. S a targyilagos, forras hianyaban kijelentesemet onkent visszavonni szinten ertekelni illik.

Kivlov 2013.10.30. 15:33:23

@kamill77:
arra a kotyvaszra, amit magatok mögött hagytatok 2 évtized is kevés. :D

Sexual Harassment Panda 2013.10.30. 15:33:54

@kamill77: Nincs mit Uram.
László nyíltan baromságot mondott.
Vagy még az lehet, hogy Vona Gábor nem eléggé jobbikos.

kamill77 2013.10.30. 15:35:46

@Kivlov:
mi az, hogy "kotyvasz"? Ez valami õsmagyar kifejezés?
:-))

Kivlov 2013.10.30. 15:40:07

@kamill77:
magyar. ősmagyar. :D
mondjuk nem csodálom, hogy nem érthető: ahol a lebukás bevallásként értelmezhető, ott minden mindegy. :D

barli 2013.10.30. 15:55:29

@kamill77: tudod, ez valami olyasmi, mint amikor az egér és az elefánt megy a hídon, és kérdezi, hogy "mi dübörgünk így?".
Szerintme ne menjünk bele egy számháborúba, vagy hogy ki skandált hangosabban. Igen, GYF-nek van pár híve, igen ezek hangosak, de ez a választók töredéke.

kamill77 2013.10.30. 16:04:11

@barli:
nem a gy.nak van ennyi hive. HANEM az osszefogasnak!Gy.a kozvelemeny melle allt. Novekszik. Az emberektobbsege akkor hajlando szavaatat adni az mszpnek,ha osszefog. AZ mszp addig nem novekszik. Ezzel is kene foglalkozni. Ha mar onjelolt vezetojuk van...

Szúnyog 2013.10.30. 16:12:28

Hát igen, a SZEMA támogatása nélkül "demokratikus erő" nyilván nem juthat be... :)
Olyan élvezetes, ahogy a sok fika osztja az észt.

barli 2013.10.30. 17:15:22

@kamill77: már csak egy bibi van, hogy a GYF valszeg nem összefogni akar, csak bejutni

kamill77 2013.10.31. 00:10:24

@barli:

mármint hogy úgy érted, már csak ez az egy érved maradt? én örülnék, ha bejutna. nyilván ő is. ahogy mindenki más ezen a placcon. egyéniben simán bejutna...csont nélkül. de neki úgy vélem, más célja van: tiszta vizet önteni a pohárba, s elérni, hogy az tiszta is maradjon.

ez már rögeszméje... helyesen. mint ahogy mások rögeszméje őt távol tartani. ki ne tálaljon ott, ahol volna mit...
süti beállítások módosítása