SZEMA-blog

A SZEMA - Liberális Párt hivatalos blogoldala

Alapelveink

Utolsó kommentek

  • István Szlis: Hát értem én a pedagógusok nagy része egyszerü pedagógus. Éstessékmondani milyen az bonyolutpedagógus? (2015.08.02. 19:30) A pedagógusok magányossága
  • KUHULIN: @$$$=$$$: Mit vársz egy kamu-pártól??? (2015.02.27. 14:08) Bohócországban élünk
  • nnnnnnnn: a 37485dik libsi picsogást olvashattuk. (2015.02.27. 13:35) Bohócországban élünk
  • Idusz: Népszavazással elfogadott törvénnyel igen. (2015.02.27. 08:40) A semmiségi törvény
  • maxval bircaman felelős szerkesztő: A feles döntéssel meghozott semmisség alapján nem helyezhető hatályon kívül kétharmados jogszabály. (2015.02.27. 07:07) A semmiségi törvény
  • Utolsó 20

SZEMA a facebookon

2013.08.22. 18:26 Ungár

A jó keresztény

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kicsi ország. Hol ez a nagyhatalom, hol az a nagyhatalom tekintette tartományának. Aztán egyszer csak a maguk urai lehettek. Választhattak, vállalkozhattak, kereskedhettek, beszélhettek, írhattak, szerethettek. Szóval szabadok voltak.

De a sok elnyomástól sok ember még mindig szegény volt, tanulatlan, dologtalan. Ezt a kicsi országot a földrész legboldogtalanabb emberei lakják. Annyi traumán mentek át, hogy sok-sok generáció hordozta és hordozza a fájdalmakat.

Aztán, a nagy szabadságnak megint vége lett. Jött egy hatalombeteg, hatalommániás, erkölcs nélküli kis ember, aki úgy érezte, hogy az ő gondolatai, érzelmei, sérelmei egyeznek a nép fájdalmaival.  Sok volt benne a gyűlölet, ezért aztán mindig talált egy ellenséget, akit szapult, ostorozott, rágalmazott, koholt vádakkal illetett. Bizony, ez sok ember szívéből szólt.

De azért nem mindenkiéből. Egyre többen lettek, akiknek nem tetszett, hogy a kis ember minden eszközzel ragaszkodik a hatalomhoz, hogy egyre több bűnbakot talál kívül és belül. Hogy egyre többen élnek még rosszabbul, hogy félniük kell.

 Féltek és hallgattak. Sokaknak ismerős is a helyzet, fel tudják idézni a 30-40 éves vagy még régebbi emlékeiket. Jobb csöndben maradni, mondják. Jobb, ha alkalmazkodunk, aztán lesz, ami lesz. Úgy még sose volt, hogy valahogy nem volt, nyugtatgatják magukat.

Igen ám, de a hatalombeteg szagot fogott, talán nem is szeretik őt annyian, mint mondják? Miután fiatalkora óta egyre erősödött benne a paranoia, biztosan tudta, hogy a sejtéseire kell hagyatkoznia. Így aztán még több ellenséget talált, még többet hazudott, még több pénzt spájzolt a közvagyonból, nehogy  már  úgy járjon, mint a pályája elején, amikor a demokratikus választásokon majdnem kiszorult a hatalom közeléből. Nem, az nem történhet meg még egyszer! Arról nem is beszélve, amikor később legyőzték. Nem, ez nem fordulhat elő többet!

A hatalombeteg biztosan tudja, hogy csak ő vezetheti az országot. Csak ő lehet az első ember. Isten küldte. Ez már tuti! Meg kell értetni az emberekkel, őt a legfelsőbb hatalom pottyantotta ide és kész.  Miután ő jó keresztény, tudomásul veszi és teljesíti Isten akaratát. Akármilyen áron! Ha kell, még többet hazudik, még több adót szed be, még jobban megfélemlíti a buta, ostoba, értetlen „népét”.

Persze, először szép szóval kell elmagyarázni, hogy őt Isten küldte Magyarországra. Neki itt a helye, itt a dolga, örökre. Az élen. A sor legelején.

De ha nem hisznek neki, bizony úgy kell eljárni, mint nagy elődei és példaképei tették. Erővel, hatalommal, oszt jó napot!

Szólj hozzá!

Címkék: félelem hatalombeteg hatalommániás


A bejegyzés trackback címe:

https://szema.blog.hu/api/trackback/id/tr645471594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása